Arrere - Biblioteca

biblioteca

 

Títol

Libre de caça, Libres de animals de caçar

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una
Llicència de Creative Commons

 
Autor anònim
 
Signatura Biblioteca Històrica de la Universitat de València, ms 505, ref. 1295.
 
Editor digital Marinela Garcia, Carme Arronis i Hèctor Càmara (2007).
 
La nostra edició

L'obra no compta amb cap edició posterior ni cap edició moderna. En aquesta primera fase hem transcrit i puntuat una part del text (f 4r-30v), que completarem en una etapa posterior.

 
Descripció

Volum enquadernat en pergamí, amb cobertes probablement originals, en les quals hi ha el títol de l'obra. Paper amb la filigrana de la mà amb l'estrela, de 31,3X 21,5 cm. Sis quaderns de 16 fulls cadascun excepte el primer on s'han arrencat els tres fulls inicials. Numeració aràbiga posterior, que comença amb el núm 4. Caixa d'escriptura de 16x26 i de 18x28 cm. El primer full comença amb el «Capítol de les faysons e plomatges que deuen haver los sparvers per a ser bons». Lletra del segle XV. Segons Gutiérrez del Caño, es tracta d'una còpia. Procedeix de la biblioteca de Vicente Hernández Mañez.

 
Contingut

Mancat de les primeres pàgines, el volum comença amb una sèrie de capítols dedicats les característiques anatòmiques dels ocells de caça, a l'ensinistrament i a les condicions higièniques i de contorn en què s'han de criar aquests ocells. Més endavant, passa a la descripció de les malalties més freqüents i als remeis corresponents.

 
Bibliografia

Gutiérrez del Caño, Marcelino, Catálogo de los manucritos existentes en la Biblioteca Universitaria de Valencia, València, Librería Maraguat, 1913.

 
Estudi lingüístic [accedir]
 

 

inici

presentació

qui som

enllaços