Arrere

biblioteca

 

Títol

[Flos sanctorum]:
«De sanct Vicens Ferrer»

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una
Llicència de Creative Commons

 
Autor anònim (traductor) / Jacobus de Voragine (autor original)
 
Edició

Diversos estudiosos han donat noms d’impressors, llocs d’edició i dates diferents, sempre entre interrogants: Johannes Trechsel, Lió, ca. 1490-1494 (García Craviotto); Lope de la Roca, València, 1496 (Vindel); Pere Hagenbach, València, 1496 (Ribelles).

 
Signatura Biblioteca del Seminari Episcopal de Barcelona, inc. 58.
 
Editor digital Carme Arronis i Llopis
Hèctor Càmara i Sempere (2009)
 
Contingut

El capítol presenta una breu vida del sant valencià Vicent Ferrer (València, 1350 - Vannes, Bretanya, 1419), la festivitat del qual se celebra el 5 d'abril. Dominic que va destacar per la seua oratòria religiosa i que va participar activament en la política interior i exterior de la Corona d'Aragó, en especial en el suport als papes d'Avinyó en el context del Cisma d'Occident i com a representant valencià en el compromís de Casp, que elegí com a successor al tron dels regnes de la Corona d'Aragó al Trastàmara Ferran d'Antequera.

Aquest capítol és una interpolació a l'obra de Voragine, normal tenint en compte la fortuna que va adquirir la Legenda aurea. Es tracta d'una vida breu que se centra en l'anotació dels fets més importants de la vida d'aquest sant, sense entrar en la vessant més taumatúrgica del personatge.

 
Bibliografia Ferrando, Antoni (1993), «La vida de sant Vicent Ferrer  de Miquel Péreç», Bibliofilia antigua. Estudios bibliográficos, 2, p. 155-190-

 

inici

presentació

qui som

enllaços